╗ Herkomst

Waar kom ik vandaan?

Natuurlijk komt iedereen ergens vandaan. Zonder nu in allerlei Biologische overwegingen verzeild te raken, gaat het hier om de plaats waar ik het levenslicht zag en waar ik de eerste jaren van mijn leven heb geleefd.

De eerste twee huizen waar ik gewoond heb in mijn jeugd, bestaan niet meer: ten prooi gevallen aan de expansiedrift of nadat bleek dat renovatie duurder is dan sloop.

Als ik heel precies wil zijn, moet ik zeggen dat ik geboren ben in het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Maar daar ben ik maar een paar dagen gebleven. Samen met moeder ging ik naar mijn eerste woonhuis aan de Meeuwerderbaan. Daar is ook de foto van. Ons huis stond ergens in het midden. Maar ja, het huis, de hele straat moest gesloopt worden en plaats maken voor de nieuwe autosnelweg, de A7, die midden door de woonwijk werd aangelegd.

Op mijn negende verhuisde ik naar de Potgieterstraat in de Wijert, in Groningen. Dat was een nagelnieuw flatgebouw. Ze waren nog met de stoep bezig, toen wij kwamen. Ongeveer dertig jaar later is het flatgebouw gesloopt: te duur om het te renoveren. Dan te bedenken dat er ook huizen staan in de Stad uit de zestiende eeuw.


Op mijn zestiende ben ik verhuisd naar Sappemeer, naar de Hyacinthstraat. Dat huis staat er nog.
[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Richard Dawkins

ASN Bank

Out Campagne

Centre for Naturalism

Atheist Aliance Internat

  • Ook internationaal tellen we mee!

Freethinker

  • Ga naar freethinker.nl. ôI do not know how to teach philosophy without becoming a disturber of established religion.ö Baruch Spinoza

Stichting Skepsis

Kennislink

Schrijven Online

  • Schrijven Online biedt nieuws en achtergronden, informatie en inspiratie voor iedereen die plezier heeft in creatief schrijven. Ga naar Schrijven Online.org

Edith Louw

De Holandse Molen

Ned. Federatie Naturisme

Oude Groninger Kerken

Makkelijke Moestuin

COC

  • Ga naar COC.nl

    Het COC stelt zich ten doel: 1. het bevorderen van maatschappelijke hervormingen om daardoor tot integratie van homoseksualiteit te komen; 2. het bevorderen van persoonlijke emancipatie door het stimuleren van de bewustwording omtrent de eigen en maatschappelijke situatie (en de relatie daartussen) ten aanzien van lesbische- homo- en biseksualiteit, transgender en man/vrouwrollen.

Website statistieken Copyright 2002-2018