╗ Homorechten
Uit de kast, uit de klas?!

COC Nederland is een nationale internetpetitie gestart om een einde te maken aan de wettelijke discriminatie van lesbische, homoseksuele en biseksuele leerlingen en docenten. Wij vragen u deze petitie te tekenen.

Wettelijke discriminatie
De Nederlandse wet geeft scholen op religieuze grondslag het recht om homoseksuele leerlingen en docenten van school te sturen omdat ze openlijk uiting geven aan hun seksuele voorkeur. Deelname aan de Gay Pride, lidmaatschap van een homo-organisatie of een spreekbeurt over homoseksualiteit kan al voldoende zijn, als een school meent dat daardoor haar grondslag wordt geschonden. Onlangs stelde de School met de bijbel in het Geldersche Emst een homoseksuele leraar op non-actief.

Verkeerd signaal
In een tijd waarin helft van de scholieren moeite heeft met openlijke homoseksualiteit en vindt dat je op school beter niet uit de kast kunt komen, gaat van deze wet een compleet verkeerd signaal uit. Nederland is over de wet op de vingers getikt door de Raad van Europa, de Europese Commissie en de Commissie Gelijke Behandeling.

Oproep aan regering
Onder het motto Uit de kast uit de klas?! vragen we regering en parlement om de gewraakte regels (neergelegd in artikel 5 en 7 van de Algemene Wet Gelijke Behandeling) af te schaffen.

COC Nederland wil de petitie op 30 september 2009 overhandigen aan ministers en Kamerleden. Dan vindt in de Tweede Kamer een overleg plaats over het onderwerp.

TEKEN DE PETITIE OP: www.petities.nl/petitie/uit_de_kast_uit_de_klas/

Bedankt voor uw steun!


[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Richard Dawkins

ASN Bank

Out Campagne

Centre for Naturalism

Atheist Aliance Internat

  • Ook internationaal tellen we mee!

Freethinker

  • Ga naar freethinker.nl. ôI do not know how to teach philosophy without becoming a disturber of established religion.ö Baruch Spinoza

Stichting Skepsis

Kennislink

Schrijven Online

  • Schrijven Online biedt nieuws en achtergronden, informatie en inspiratie voor iedereen die plezier heeft in creatief schrijven. Ga naar Schrijven Online.org

Edith Louw

De Holandse Molen

Ned. Federatie Naturisme

Oude Groninger Kerken

Makkelijke Moestuin

COC

  • Ga naar COC.nl

    Het COC stelt zich ten doel: 1. het bevorderen van maatschappelijke hervormingen om daardoor tot integratie van homoseksualiteit te komen; 2. het bevorderen van persoonlijke emancipatie door het stimuleren van de bewustwording omtrent de eigen en maatschappelijke situatie (en de relatie daartussen) ten aanzien van lesbische- homo- en biseksualiteit, transgender en man/vrouwrollen.

Website statistieken Copyright 2002-2018